Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med strygekvartet og orgel

MAJ
25

Koncert med strygekvartet og orgel


Onsdag d. 25. maj 2022, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C
Koncert med strygekvartet og orgel

Koncert med strygekvartet og orgel

Program

Gotfred Vilhelm Palschau (1741-1815):  Cembalokoncert nr. 2 (spilles på orgel)
Antonín Dvořák (1841-1904): Fem Bagateller, opus 47
Joseph Haydn (1732-1809): Orgelkoncert i C-dur (Hob. XVIII:1)

Medvirkende

Organist ved Vor Frue Kirke, Poul S. Jacobsen, sidder ved orglet. Han spiller sammen med en strygekvartet bestående af: 

Violinisten  Clara Richter-Bæk, der i 1998 sammen med Cailin Kvartetten vandt 1. prisen i P2's Kammermusikkonkurrence og Sveriges internationale kvartet konkurrence. Som solist har hun vundet 2. pris i Den Danske Violin konkurrence. Clara har optrådt som solist med bl.a. DR Underholdningsorkestret og Jenaer Philharmonie. Hun er uddannet i København, Køln og München. Clara spillede  i en periode  i Münchener Kammerorkester og som 2. koncertmester i Odense symfoniorkester, inden hun i 2007 vandt stillingen som koncertmester i Randers Kammerorkester. Hun spiller på en Gasparo Piattellini violin udlånt af Sparekassen Kronjylland.

Violinisten Nicolas Sublets, der kommer fra Frankrig, og hvis musikalske personlighed bedst beskrives ved mangfoldighed, oprigtighed og nysgerrighed. Hans studier ved nogle af de største konservatorier i Europa (Geneve, Lyon, Berlin og Aarhus) har inspireret ham til et bredt repertoire, der strækker sig fra barok- til samtidsmusik, fra solistisk optræden til kammer- og orkestermusikalsk virke og fra koncerter i klassisk format til eksperimentel performance. Nicolas er fastansat som soloviolinist i Randers Kammerorkester og violinlærer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han er dertil grundlægger af Ensemble Hermes i Aarhus.

Bratschisten Olga Goija, der begyndte sit musikalsk liv i Letlands hovedstad Riga. Siden hun var 15 har hun elsket at spille kammermusik. Fra Riga gik turen videre til Los Angeles i USA med studier, orkesterarbejde og alle mulige eksperimentelle musikprojekter. I 2009 vendte Olga tilbage til Europa til en stilling som solobratschist i Randers Kammerorkester. Olga bor i smukke Aarhus med sin familie, og udforsker sin musikalitet med improvisation i meditative, ceremonielle og spirituelle musikgenrer. 

Cellisten Malthe Volfing Højager er ved at færdiggøre sin solist-uddannelse som cellist på Det Jyske Musikkonservatorium hos Professor Henrik Brendstrup. Malthe har modtaget flere legater, deriblandt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets talentpris, Ejnar Hansens Legat samt Overlæge Finn Jensen og Hustru Kirsten Finn Jensen Fonden. Malthe virker også som komponist. Han eksperimenterer gerne med den traditionelle klassiske koncertform ved at skrive musik, der bryder grænserne mellem musik og teater. Malthe har deltaget i internationale masterclasses i blandt andet Norge og USA med særligt fokus på moderne klassisk musik, hvor han også har fået sine egne værker opført.

Om komponisterne

Palschau var dansk. Boede bl.a. i København hvor han virkede som pianist og komponist. Hans koncert for cembalo, der her spilles på orgel, er blevet brugt som stemningsfuld underlægningsmusik i filmen ”En kongelig affære”, der udspiller sig netop på Palschaus tid i København.

Dvořák skrev ganske få orgelværker og er slet ikke kendt for dem. Lidt mere kendte er de fem bagateller, der er med orgel. Dvs., de er egentlig komponeret for tre strygere og harmonium, et instrument der i folkemunde også kendes under navnet ”trædeorgel” eller ”salmecykel”.

Haydn levede et yderst flittigt liv. Man siger han opfandt symfonien og af dem alene skrev han over 100. Til sammenligning skrev Mozart godt 40 og Beethoven skrev 9.

Haydn komponerede også for orgel, ikke meget for soloorgel (det, han komponerede, var for mekanisk orgel, et orgel med indbygget valsemekanik, som selv spillede) men han skrev flere orgelkoncerter. Denne, som også kendes i en udgave for større orkester med trompeter og pauker, er et stykke oplagt og levende musik. Haydns idérigdom, hans evne til at hitte på fine musikalske figurer og former og udtryk, er næppe overgået af nogen komponist siden og i denne koncert sprudler det….!!

Praktiske oplysninger

Der er fri entre. Døren åbnes kl. 16.30.