Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Rum der Forkynder: Dissolve in Patience

SEP
02

Rum der Forkynder: Dissolve in Patience


Fredag d. 2. september 2022, kl. 11:00
Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C
Frie entre
Rum der Forkynder: Dissolve in Patience

I lydværket "Dissolve in Patience" undersøger Christoffer Kejlstrup - også kendt under navnene 3.11 og C.K - mødet mellem ambientmusikken og det kirkelige rum. Kunstneren er optaget af, hvordan ambientmusik i en meditativ sammenhæng, med fokus på repetition, kan være med til at undersøge spørgsmål, der drejer sig om mindfulness, refleksion og kontemplation.

Lydværket vil kunne opleves i krypten under Vor Frue Kirke , som ble opdaget i 1955 under gulvet i forbindelse med en restaurering. Det var resterne af Aarhus’ første domkirkes gamle krypt, opført engang i de sidste årtier af 1000-tallet. I Danmark kendes lignende krypter kun fra vores ældste domkirker, og krypten under Vor Frue er da også netop et levn fra Aarhus første domkirke, kendt som Skt. Nicolai.

Værket er en del af det flerårige koncept Rum der Forkynder, der på én og samme tid udforsker potentialerne i kirken som kultursted, forsøger at løfte koncertoplevelsen til et nyt niveau og sætte borgerne i direkte kontakt med de overvældende sakrale rum.

Oplevelsen er gratis og kan opleves følgende dager under Festugen:

29. august kl.11.00

30. august kl.11.00

31. august kl.14.00

1. september kl.14.00

2. september kl.11.00

https://www.aarhusfestuge.dk/a...