×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 19. august 2019, Kl. 09:00 til kl. 13:00

Tre uger hver sensommer rykker en flok unge tiggermunke ind i Vor Frue. Sjetteklasses elever fra skoler i Aarhus Kommune får lov at opleve en dag i munkedragt med gregori­ansk sang, tidebøn og ikke mindst stilhed og fordybelse i kirkens auten­tiske rammer.

Forberedel­serne begynder længe inden selve projektet, da meget skal være klar til de tre værksteder: Scriptoriet, hvor eleverne skriver ved gammeldags pulte med fjerpen og hjemmelavet gallusblæk blandet efter en ægte middelalderopskrift. Urteværkstedet, hvor eleverne samler urter i sogne­gårdens egen urtehave og samtidig undervises i urternes medicinske betydning og Tigger- og madværkstedet hvor eleverne stifter bekendtskab med hvad munkene spiste og hvor ofte, samt hvordan de egentligt fik skaffet sig mad:

Projektets overordnede formål er at præsentere eleverne for en anderledes arbejdsdag, hvor begreber som ro, stilhed, koncentration, fordybelse, enkelhed og engagement er i centrum. Gennem fortælling, oplevelse og arbejde på værkstederne får børnene en viden om klostrenes betydning i middelaldersamfundet på det både kulturelle, kunstneriske, medicinske og religiøse område.

Kirken er optaget i det tidsrum, hvor tiggermunkene opholder sig der.

En tiggermunks dagligdag