Torsdag d. 2. maj 2019, Kl. 19:30 til kl. 22:00

FOREDRAG OG KONCERT
Fanget i en fælde af lys - kristne og eksistentielle temaer i C. V. Jørgensens tekster

Foredrag ved præst, forfatter og debattør Anders Kjærsig:

Dansk rock er i sin oprindelse ikke kristen. Tværtimod. Den var et opgør med alle former for indretninger og institutioner inklusiv kirke og kristendom. Alligevel har den ikke kunnet luge ud i det kristne sprog. Ikke engang i rockens egne tekster. Det er, som om kristne ord og begreber sniger sig ind i dansk rock mere eller mindre ubemærket. 

Foredraget tager udgangspunkt i den danske rockpoet C.V. Jørgensen. Dels ved at se på hans diskografi, dels ved at se på udviklingen i både musikken og ikke mindst i teksterne. Anders Kjærsig giver et bud på hans poetik og trækker derfra forskellige tematikker frem, specielt i de senere sangtekster: Det gælder forholdet mellem lys og liv og brug af økonomiske metaforer, altså pengebegrebet, og endelig gives der et bud på en eventuel salme.  

Foredraget er for alle med interesse for rockpoesi og teologi.

Koncert ved trioen Hotel Halleluja 

Den garvede trio består af Thorkil Bisgaard, Kim Sagild og Niels Kilele, der til aftenens koncert fortolker udvalgte numre af C.V. Jørgensen.

Aftenen er andet arrangement i et samarbejde mellem Vor Frue Kirke og områdets lokalcentre, hvor en række arrangementer under overskriften ’Musikalske foredrag’ vil dreje sig om musik gennem foredrag, koncerter, film, fællessang mm.

Pris: 100 kr. Der kan købes billetter via hjemmesiden her samt på Café Carl eller Lokalcenter Møllestien. Der er begrænsede pladser. 

Medvirkende
Anders Kjærsig, Hotel Halleluja
Sted
Carl Blochs Gade 30, 8000 Aarhus, Danmark
Pris
100 kr.