×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 21. september 2019, Kl. 16:30 til kl. 17:30

Jeg er her!

Er en audiowalk, der er inspireret af byens Poverty Walks. Publikum bliver i en gruppe af 20 personer guidet gennem Aarhus by, mens de hører, hvordan livet i Aarhus også kan være. De hører fem hjemløse fortælle om livet som hjemløs i Aarhus. Det er fem stærke og barske fortællinger om overlevelse, generøsitet, mod, aktivisme og kampen for at blive set og anerkendt. Alle publikummer har høretelefoner på, hvori de lytter til de hjemløses stemmer, og et lydunivers skabt af Marie Højlund og Steffen Lundtoft, imens publikum vandrer fra sted til sted.

Aarhus Teater ønsker med Jeg er her! at nuancere publikums blik på en ellers usynlig side af Aarhus. Gøre det ukendte kendt, og give en stemme til dem, som ofte har oplevet ikke at blive hørt. Netop derfor er titlen også; Jeg er her!

Fortællingerne sanseliggøres, og koblinger mellem det fortalte og stedet forstærkes gennem brug af placering af objekter i signaturfarve (koralrød), ting vi smager, dufte og ting publikum kan gøre, som kan øge indlevelsen. I dialog med hver enkel lokation, vil vi se, hvad som kan lade sig gøre.

 

Aarhus Vor Frue Kirke
På turen rundt i Aarhus, kommer vi forbi Aarhus Vor frue Kirke. Her bliver vi præsenteret for fortællinger om, hvordan man som hjemløs tager afsked med venner, man har kendt fra gaden, når de går bort. Vi hører, hvordan de hjemløse går til den kirkelige begravelse, og hvordan man bagefter begravelsen mødes med andre hjemløse for at mindes det menneske, man havde opbygget en relation til. Fortællingerne handler om de relationer, man opbygger på gaden, og hvordan man kan mangle de mennesker i sit liv, når de går bort. De medmennesker og næstekærlige relationer, som har været en del af den verden, som omgiver os – også når man er hjemløs.

 Læs mere om forestillingen og billetsalg på Aarhus Teater.dk