Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fortællekoncert - "Tro, håb og kærlighed ifølge Johannes V. Jensen"

DEC
22

Fortællekoncert - "Tro, håb og kærlighed ifølge Johannes V. Jensen"


Søndag d. 22. december 2019, Kl. 15:00 til kl. 17:00
Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C
Henrik Platz, Jens Nørgaard, og Mikkel Uttrup
Fri entre
Fortællekoncert - "Tro, håb og kærlighed ifølge Johannes V. Jensen"

Tro, håb og kærlighed ifølge Johannes V. Jensen

Fortælle-koncert med Henrik Platz med udgangspunkt i forfatteren Johannes V. Jensens univers.

 Forfatteren og nobelpristageren Johannes V. Jensen (1873-1950) skrev som en drøm både romaner og digte. Han opfordrede os med sine digte til at drage ud i naturen og mærke dens opløftende virkning på krop og sjæl.

 Johannes V. Jensen havde sit helt eget billede af tro, håb og kærlighed. Troen og håbet fandt han i naturen og årets gang. Håbet fandt han også i barnets umiddelbare glæde og spontanitet. Og kærligheden fandt han i kvinden som det yderste og ypperste led i jordens skabelseshistorie.

 Med et sjældent nærvær og en evig længsel leder Johannes V. Jensen os igennem årets gang med gentagelsen som omdrejningspunkt, hvor naturen i det store og i det små bliver adgangen til evigheden. Hans digte kan hjælpe os til, at vi genfinder glæden ved naturen, så vi som noget selvfølgeligt vil værne om den. Ligesom barnets sanselige glade nærvær i nu´et kaster et lys ind i fremtiden for at få os til at besinde os. Og kvindens skønhed, varme og klogskab sender toner ind i livet, som understreget vigtigheden af at værne om kærligheden.

 At lytte til musikeren Henrik Platz´ flotte stemme og stemningsfulde guitarspil er en absolut fornøjelse af højeste karat. Med sig denne eftermiddag på årets korteste dag har Henrik Jens Nørgaard på kontrabas og Mikkel Uttrup på akustisk guitar.